The Practice

Projects

proyectos / Infrastructures / OLYMPIC HOCKEY VENUE - MADRID 2016

Olympic Hockey Venue - Madrid 2016

The project for the Olympic Hockey Venue was designed by luis vidal + architects for Madrid 2016, submitted to the international design competition under the slogan “Playing in the Forest”.

The concept of the proposal was based in the short-lived nature of the Olympiad and the need to leave a lasting legacy for the city: a forest and a grove for the use and enjoyment of the people of Madrid.

The Hockey Headquarters project is based on four basic principles, namely the “interplay” between architectural pieces and the green areas, the functionality of the proposed buildings and spaces, the use of removable and mobile elements to build a flexible and temporary structure, and finally the sustainability of a global design.

​​​​​​​

Temporary and flexible architecture


DATA SHEET

Place/Date: Madrid, 2008
Client: Fundación Madrid 2016
Budget: Confidential
Surface: 47.800 m²
Arquitects: luis vidal + architects
Contributors: -
Project Status: Tender
Team: Marta Cumellas - Isabel Gil - Carolina Hernández - Oscar Torrejón - Luis Vidal - Javier Palacios