The Practice

Projects

proyectos / Hospitals / NEW PONTEVEDRA HOSPITAL

New Pontevedra Hospital

The proposal is halfway between a hospital with a horizontal configuration and a vertical one, aiming to have the least possible visual impact and adapting to the surroundings.

The proposal takes advantage of the great unevenness existing in the site with the treatment blocks occupying nearly all of the lower surface with large landscaped courtyards that serve to divide the spaces and enable ventilation and natural lighting, while in the upper part are the elements of Admissions with access to private outdoor leisure areas.

​​​​In the future, peripheral growth is made possible by the continuity of the scheme.


A proposal halfway between a horizontal hospital and a vertical one

DATA SHEET

Place/Date: Pontevedra, 2010
Client: SERGAS (Galician Health Service)
Budget: 176 M €
Surface: 200.000 m²
Arquitects: luis vidal + architects
Contributors: Arup, D-fine y CSP
Project Status: Tender
Team: Luis Vidal - Isabel Gil - Javier Palacios - David Fernández - David Ávila - Carolina Hernández - Amparo Galván - Cecilia Piñeiro - Ángela Rodríguez - Eva Couto